Névjegy

Szlávik Krisztina vagyok, ICF ACC minősítésű coach, Motivációs Térkép tanácsadó, HR-es, tanár, Conversational Intelligence® (C-IQ) Skills Practitioner, és még megannyi más, ami gazdagít vagy kihívások elé állít. Néhány éve egy erőteljes ébredési folyamaton mentem keresztül, ami akkor szinte teljes megállásra kényszerített, mára viszont meghatározza azt a munkát, amit végzek. A motiváció témaköre ebben pedig igen fontos szerepet játszik, mert a munkahelyi teljesítményromlások, konfliktusok, betegségek és a kiégés egyik legfőbb oka, hogy nem ismerjük, elnyomjuk, felülírjuk, vagy nem tudjuk hogyan juttassuk kifejezésre azokat az energiákat, amik természetes módon mozgatnak bennünket. Erről nem csak személyes élményeim vannak, de ügyfeleim is megerősítik. A “big data” szerint pedig a munkahelyeken az átlagos motivációs szint 60% körül van, amely egy köztes szám, és azt jelzi, hogy míg egyesek viszonylag “jól vannak”, mások egy szakadék szélén egyensúlyozva éppen hogy túlélik munkanapjaikat.

Ez pedig sem a munkáltatónak, sem a munkavállalónak nem jó. Ezért fogott meg a Motivációs Térkép, mint önismereti, csapatépítő és szervezetfejlesztési eszköz, amelynek pontossága és egyszerűsége páratlan. És mivel az üzleti életben illik a pénzről beszélni: ha igaz az, hogy az “idő pénz”, akkor az energia ennek a többszörösébe kerül. Ha kihasználjuk, milliárdokkal többet termel, ha pedig elvesztegetjük, milliárdokat visz. Mert hová lesz az a 40% energia?

A motiváció feltérképezésével tiszta képet kaphatunk a háttérben mozgó, láthatatlan energiákról egyéni, csapat és szervezeti szinten is. Ezek a láthatatlan energiák ássák alá a változásokat vagy éppen a stabilitást.  Ezek az energiák ütköznek akár egyetlen személyen belül is, belső feszültséget okozva, vagy a csapatok tagjai, illetve a szervezet top vezetése és a munkavállalók között. Ezért nincs rendben az adminisztráció, vagy épp haldoklik innováció. Ezért nem lesz a vállalati vízióból gyakorlat. Ezért dúlnak a hatalmi harcok, és veszi át az irányítást a politika. És még megannyi válasz rejlik a motivációban.

Ha nem használjuk ki és nem megfelelően kombináljuk a munkavállalói energiákat, az olyan mintha a szervezetet arra ítélnénk, hogy egy ódivatú, alacsony hatásfokú gőzmotorral vonszolja magát előre, miközben szuprasebességgel is száguldhatna ugyanazokkal az alkatrészekkel. A modernizáció és transzformáció eszköze pedig a Motivációs Térkép.

Ott voltam azon az előadáson 2017-ben, amikor először találkoztunk a Motivációs Térképpel itthon, Magyarországon. Része vagyok annak az úttörő csapatnak, akik először hittek ebben és látták meg a lehetőséget arra, hogy ezzel az eszközzel nálunk is a versenyszféra élére állíthatók a hazai cégek és helyzetbe hozhatók non-profit szervezetek.

Érdekel a Motivációs Térkép? Lépj velem kapcsolatba, ha személyes konzultációt szeretnél a cégnél!